28 Şubat 2012 Salı

sur içi projesi


hani diyordum ya sadece arabalara değil bana da bir gps cihazı lazım diye, baktım onların fiyatlarına çok saçma geldi, bende bir güzel harita aldım kendime :)
tabî ki her türk gibi önce kendi evimi buldum ve işaretledim haritada. sonra ikinci adresim eski kafa ve takiben sevgili tiyatrom reşat nuri, okulumun olduğu yer, vefa bozacısı, özel ders öğrencimin evi, spor salonu, buz pisti ve sık gittiğim muhtelif yerler. haritam katlanınca çok pöti çok şirin. hep çantamda gezdiriyorum, hiç kaybolmuyorum.


yeni yerler keşfetmek istediğimde haritamı çıkarıp kestirme yollar buluyorum. bütün camiler, kiliseler, havralar, müzeler, kütüphaneler ve daha neler neler var haritamda. havalar biraz daha güzelleşsin fotoğraf makinamı alıp her gün ayrı bir mahalleyi keşfe çıkacağım. ayvansaray ve balat özellikle merak ettiğim yerler. tabi keşfe çıkmadan önce gezeceğim yerlerle ilgili bilgi toplamayı düşünüyorum hatta istanbul'u anlatan bir gezi kitabı bile alabilirim. sonraa o fotoğraflarla bilgileri kendi tecrübelerimle harmanlayarak "sur içi projesi" adı altında sizlerle paylaşacağım. ne güzel dimi? :)

2 yorum:

  1. A-Z'ye İstanbul da iyi bir haritadır. Eğer gitmediysen Yavuz Sultan Selim Camisine gitmeni tavsiye ederim (;

    anonim falan değilim Hilâl ben. ツ

    YanıtlaSil
  2. şimdilik fatih'le sınırladım kendimi daha geniş çaplı bir olaya girersem o haritaya da ihtiyacım olabilir. :) kesinlikle gideceğim :)

    YanıtlaSil