7 Mayıs 2011 Cumartesi

Gypsy Q&K

İnsanın hergünü bir öncekinden daha iyi geçtiğinde yakın zamanda bir kötü haber beklemeli mi?

Gypsy Queens&Kings hiç beklemediğim ölçüde muhteşem bir performans sergiledi. Zaten adamlar dünyaca ünlüymüş de biz cahalların haberi yokmuş, her zamanki gibi.

Aslında Gypsy Queens&Kings dediğimizde bir grubun içinde bağımsız birkaç gruptan ve toplam kişi sayısı 20'ye varan inanılmaz bir topluluktan söz ediyoruz. Örnek vermek gerekirse üflemeli çalgılarda Mahala Rai Banda varken telli çalgılarda Kaloome grubu var. Bunun dışında Aurel Ionita elektronik kemanıyla gruba eşlik ediyor. Ayrıca konser boyunca Aurel bir nevi sunucuymuş gibi bütün grup üyelerini takdim etti.



Dünkü konserde 4 farklı solistten şarkılar dinledik. İlk olarak enstrümantal şarkılar eşliğinde Aurelia Sandu'nun dansını izledik. Dün bahsettiğim çingene gibi çingene kavramı bu kadında hayat bulmuş. Sahneye çıktığı an "işte bu!" dedirtti bana. Üstelik dikkat çekiciliğini çıplaklığıyla sağlamıyor oluşu da hem hoş gözüktü, hem profesyonelce bir davranıştı. Dansına hayran kaldım diyebilirim. Uçarcasına dans etti.







Diğer bir dansçı da Tantzica Ionita. Kendisine Aurelia kadar hayran kalmasamda onunda dansı hoştu. Ayrıca öyle zayıflıktan ölme modunda değildi hatta baya baya etine buduna dolgun bir hatundu. Beğendim. :)







Enstrümental kısımdan sonra ilk olarak Florentina Sandu sahne aldı. Harika bir sesi vardı fakat kırmızı mini elbisesi sesinden daha çok dikkat çekti diyebiliriz. :) Florentina'yı dinlemek için tıktık.





Florentina Sandu ve Aurel Ionita

Florentina ve Aurelia kardeş galiba. İkiside aynı sahne ışığına sahiplerdi zaten benim görebildiğim kadarıyla. Florentina'dan sonra Sabrina Romero'yu dinledik. Ben sadece şarkı söyleyecek sanırken kadın kalkıp flamenko yaptı. Ama görmeliydiniz. Hani filmlerde olur ya topuklardan çıkan taktakatak ritimleriyle gitar çalar. Aynısıydı. Ayrıca Sabrina sesiyle, dansıyla, yüzü, fiziği ve sahnedeki duruşuyla tam bir latin güzeliydi bana kalırsa. Sabrina'nın dansını izlemek için tıktık.





Sabrina'nın arkasından Jony Iliev sahne aldı. Jony'yi dinlemek için tıktık :)



Sahneye en son assolist Esma Redzepova çıktı. Kendisine Çingenelerin Kraliçesi olarak da hitap ediliyormuş aynı zamanda UNICEF Barış Elçisi. Kadındaki ses muazzam, ayrıca güleryüzlü. On numara bir sanatçı. Esma'yı dinlemek için tıktık.





Tabiki her Belediye organizasyonunda olduğu gibi bundada konserin sonunda bir çiçek verme, mesaj verme kısmı yaşandı.



Bu fotoğrafı etkinlikle ilgili yayınlanan haberde buldum. Gördüğünüz gibi hem ışıklar hem fotoğraf kalitesi inanılmaz kötü. Yazıda kullandığım diğer bütün fotoğraflar bu adresten alındı. Grubun diğer fotoğraflarını incelemek yada grupla ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz verdiğim adresi ziyaret edebilirsiniz.

Not: Gypsy Q&K 5 Mayıs'ta CRR'de konser vermiş. Şu internet çağında bu bilgiye ancak grupla ilgili ayrıntılı inceleme yaptığımda ulaşıyor olmam çok acı.

Festivalin devamıyla ilgili bilgi için beni takip edin sevgili bloggerlar :)

1 yorum: